Home » Gevoelige huid

Elke huid is in bepaalde mate gevoelig, want eigenlijk betekent dit dat de huid in staat is om zintuiglijke prikkels waar te nemen. Maar waarnemen betekent ook selecteren. Een van de belangrijkste functies van de huid is immers de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro-organismen. De huid moet dus ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten, en welke niet. Een te gevoelige huid is niet meer in staat om deze selectie te maken. Het afweermechanisme is verstoord waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen irriterende stoffen. Als gevolg hiervan kunnende  externe prikkels gemakkelijk binnendringen. Daarentegen zal de huid zichzelf beschermen door harder te worden, met een geïrriteerde en vaak ruwe huid als gevolg.


 

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

De oorzaken van een gevoelige huid is vaak erfelijkheid. Bij veel mensen is de huid echter gevoelig geworden als gevolg van omgevingsfactoren of levensstijl. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

Stress;

Luchtvervuiling;

Roken;

Hormonale veranderingen (pubertijd, zwangerschap, overgang);

Voeding;

Gebruik van medicijnen;

Gebruik van schoonmaakmiddelen;

Ouderdom;

Weersomstandigheden;

Bepaalde stoffen in cosmeticaproducten en make-up.

 

Wat zijn de symptomen van een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan je aan verschillende symptomen herkennen. Deze worden meestal sterker wanneer je lichaam verzwakt is, bijvoorbeeld door vermoeidheid of stress. Vertoont uw huid een of meer van deze verschijnselen, dan is de kans groot dat uw huid gevoelig is:

Een trekkerig gevoel;

Schrale plekken;

Rode vlekken, vooral op de wangen;

Uitslag en/of jeuk.

De seizoenen spelen hier een belangrijke rol. Tijdens de zomerperiode is de huid doorgaans minder gevoelig dan tijdens de winter. De dagelijkse temperatuurschommelingen zijn minder groot en we zijn vaker buiten. De luchtkwaliteit in huis is ook beter omdat de centrale verwarming in de zomer uitblijft.

 

De behandelingen van een gevoelige huid

Vital-recover: Klassieke behandeling, waarbij werkstoffen en producten worden afgestemd op het versterken van barrièrefunctie en hydrateren.

Vitamine boost: Met deze behandeling verhogen wij de antioxidanten die het verouderingsproces vertragen en de barrière functie versterken, de aanwezige vrije radicalen en antioxidanten in de huid worden weer in balans gebracht

Mesotherapie: Met deze behandeling kunnen we pure, steriele werkstoffen in de huid brengen. die werkstoffen kunnen er voor zorgen dat de barrièrefunctie weer versterkt wordt en beter gaat beschermen 

Microneedling: De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen+elastine en herstellen de barrièrefuctie.

 Klik op de desbetreffende behandeling voor meer informatie.


Heeft u interesse in een behandeling voor een gevoelige huid en wilt u uw huid in balans brengen?
Boek dan eens een kennnismakingsbehandeling t.w.v. € 49,00. Deze behandeling start met een intakegesprek, waar u uw wensen kenbaar kunt maken en zal de huidspecialist met u samen de behandelmogelijkheden, producten en de kuren bespreken en ze zal vervolgens een behandelplan opstellen. 0264953109