Home » Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht. De couperose is vervelend, maar ongevaarlijk. De adertjes zitten vooral op de wangen en de neus, maar soms ook boven de ogen of op de schouders.  De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf en worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

 

Hoe ontstaat couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. In veel gevallen ontstaat het spontaan. Soms ontstaat couperose door te veel ultraviolet licht (zon, hoogtezon en zonnebank), gure wind en felle kou. Mensen met een lichte, dunne huid hebben er vaker last van.

De opperhuid van het gezicht bevat veel kleine bloedvaatjes, die onder normale omstandigheden vernauwt zijn. Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat.

Bij iemand die gevoelig is voor couperose zetten de haarvaatjes soms ook uit onder invloed van bijvoorbeeld:

Warme dranken en voedsel;

Bepaalde kruiden en alcohol.

Na een tijdje blijven de haarvaatjes continu uitgezet, omdat de wanden van de haarvaatjes verzwakt raken. Gevolg: de wanden kunnen niet meer goed vernauwen. Dit verklaart de fijne adertjes en de roodheid in het gezicht. in sommige gevallen kan couperose over gaan naar rosacea. Rosacea is kenmerkend aan kleine uitgezette bloedvaatjes, roodheid en ontstekingen. 

 

De behandelingen van couperose

Bindweefselmassage: Door de intensieve en diepe massage grepen wordt de huiddoorbloeding sterk gestimuleerd, hierdoor kan het stilstaande bloed afgevoerd worden en worden de wandjes van de haarvaten versterkt.

Microneedling: De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, hierdoor versterken de wanden van de haarvaten.

Vital-recover: Klassieke behandeling, waarbij werkstoffen en producten worden afgestemd op couperose.

 

In ernstige gevallen van couperose adviseren wij een laserbehandeling te ondergaan.

 Klik op de desbetreffende behandeling voor meer informatie.


Heeft u interesse in een behandeling om couperose te verlichten en te verminderen?
Boek dan eens een kennnismakingsbehandeling t.w.v. € 49,00. Deze behandeling start met een intakegesprek, waar u uw wensen kenbaar kunt maken en zal de huidspecialist met u samen de behandelmogelijkheden, producten en de kuren bespreken en ze zal vervolgens een behandelplan opstellen. 0264953109