Home » Cellulite en/of striae

Het bindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van ons lichaam. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt de organen en bepaalt hun vorm. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties.
Wanneer bindweefsels rekken dan krijgt de huid de kans om te gaan hangen waardoor deze haar stevigheid verliest. Wanneer bindweefsels krimpen kan het de huid onregelmatig naar beneden trekken. Hierdoor kan cellulite ontstaan.


Striae/ huidstriemen

Striae zijn strepen of lijnen op de huid met een rode, witte, grijze of paarse kleur. Striae zijn meestal enkele centimeters lang en enkele millimeters breed. Het is een cosmetische aandoening en is niet gevaarlijk. Striae wordt ook wel striemen genoemd.

Striae ontstaat als een lichaamsdeel sneller groeit dan de huid kan bijhouden waardoor het bindweefsel onderhuids scheurt. Striae kan dus in verschillende situaties voorkomen wanneer de huid binnen een korte periode snel groeit. Er zijn verschillende fases in je leven waarin de kans op striae hoger is, zoals zwangerschap, puberteit, snelle gewichtstoename of afname en  korte intensieve training van de spieren.


Cellulite/ panniculose

Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. De structuur van het onderhuids bindweestel wordt beïnvloed door hormonen zoals: oestrogeen en progesteron. Cellulite is geen probleem dat door overgewicht ontstaat, het komt ook voor bij slanke vrouwen.
De gevolgen van cellulite worden zichtbaar door de bobbelige structuur in het bindweefsel. De vetcellen worden opgeblazen door een slechte stofwisseling, en op deze manier wordt de circulatie van bloed en lymfe gehinderd. De afvalstoffen kunnen niet worden afgevoerd met als gevolg verslakking van het bindweefsel. De opgeblazen vetcellen komen in de verdrukking en duwen het verslapte bindweefsel naar buiten, met als gevolg een zichtbare en gevoelige bobbelige structuur van de huid. Kortom; cellulite of terwijl "panniculose" ontstaat door een slechte afvoer van afvalstoffen waardoor vetcellen zich opblazen en door hormonale invloeden het bindweefsel vervormen.

Striae

Cellulite

Behandelingen van cellulite en/of striae

Bindweefselmassage: Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot cel vernieuwing. Hierdoor verbetert de conditie van de huid waardoor deze strakker en gladder wordt. In kuurverband.


Het onderhouden van het resultaat: Na uw kuren is het belangrijk om het resultaat te behouden, dit houdt in dat u dan 1 keer in de 6 weken een bindweefselmassage ondergaat.


Heeft u interesse in een behandeling voor cellulite en striae?
Boek dan eens een vrijblijvend intake om de mogelijkheden te bespreken met onze huidspecialist. 0264953109. Tevens kunt u direct online een afspraak maken en uw kuur inplannen.