Home » Huidproblemen

Dankzij onze kennis en resultaatgerichte behandelingen kunnen wij  mooie resultaten behalen bij het oplossen van verschillende huidproblemen. Lees meer over de verschillende huidproblemen en wat onze huidspecialisten voor u kunnen betekenen. 


Huidveroudering

80% van het verouderingsproces wordt beïnvloed door externe factoren , 10-20% is natuurlijke veroudering. Door regelmatig huidverstevigende/ huidverjongende behandelingen te ondergaan, kunnen wij de huidveroudering  vertragen. U zult merken dat de rimpels, fijne lijntjes zullen verminderen en dat uw huid strakker zal worden... Maar wat zijn de tekenen van huidveroudering? Hoe kunnen we sommige factoren verminderen? 

Gevoelige huid 

Een van de belangrijkste functies van de huid is immers de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro-organismen. De huid moet dus ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten, en welke niet. Een te gevoelige huid is niet meer in staat om deze selectie te maken. 80% van de gevoeligheid wordt veroorzaakt door het mens zelf.

Vochtarme huid

De hoornlaag in de opperhuid hoort 10% vocht te bevatten. Wanneer dat minder is noemen we de huid vochtarm. Maar, een vette huid kan daarbij ook vochtarm zijn. Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet. Mogelijke symptomen van zowel een droge- als vochtarme huid: schilfers, jeukende huid, gevoelige huid, trekkerige huid en een doffe huid. Bent u benieuwd wat u er tegen kunt doen?

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken (ook wel hyperpigmentatie genoemd) zijn donkere plekken op de huid die lichtbruin tot donker bruin van kleur zijn en in grootte en vorm kunnen variëren
Pigmentvlekken (hyperpigmentatie) ontstaan bij overproductie van melanine(pigment) op bepaalde plaatsen op de huid. het pigment dat onze huid, het haar en onze ogen hun natuurlijke kleur geeft, wordt in gang gezet door verschillende factoren...

Acne(littekens) /onzuivere huid

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Deze huidaandoening komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op de rug en gezicht (met name het voorhoofd en de kin). Meestal wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). 


Cellulite en/of striae

 

Striae zijn strepen of lijnen op de huid met een rode, witte, grijze of paarse kleur. Striae zijn meestal enkele centimeters lang en enkele millimeters breed. Het is een cosmetische aandoening en is niet gevaarlijk. Striae wordt ook wel striemen genoemd. Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. De structuur van het onderhuids bindweestel wordt beïnvloed door hormonen zoals: oestrogeen en progesteron. De gevolgen van cellulite worden zichtbaar door de bobbelige structuur in het bindweefsel...

Grove poriën/ huidstructuur

 

Als u grove poriën heeft betekent dat:  de poriën groter zijn dan normaal. Poriën zijn een soort buisjes, die met een opening naar het huidoppervlak lopen. Een porie is verbonden met een talgklier of een zweetklier. De huid produceert talg en dat wordt door dit buisje/porie afgevoerd naar buiten om de huid soepel te houden. Iedereen heeft dus poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper. Maar u vraagt zich af, waarom deze poriën bij u zichtbaar is en of er wat aan te doen is...

Couperose

 

Couperose  is ongevaarlijk, maar soms kan het vervelend zijn. Want het lijkt alsof u bloost, doordat u wangen continu rood zijn. Vaak is ook de neus rood en soms zit couperose ook op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. Maar komt het meeste voor op de wangen... Is couperose wel te behandelen? En welke behandelingen kunt u ondergaan?