Home » Huidbehandelingen » Acne therapie

Waardoor krijgt u die puistjes?

Grofweg gezegd zijn er twee factoren die voor puistjes verantwoordelijk zijn. Met name in de gezichts-, rug- en borsthuid zitten kliertjes, die talg afscheiden. Mensen met een vette huid produceren meer talg dan anderen.

In de huid zijn talgkliertjes die vet afscheiden in de follikels (poriën). Door deze follikels komt het talg naar buiten. Bij mensen met acne heeft men vastgesteld dat de uitgang van de follikel wordt afgesloten door een klompje dode, verhoornde huidcellen, vermengt met talg. Normaal schilferen afgestorven hoorncellen vanzelf af, maar bij mensen met acne blijven die cellen juist aan elkaar plakken en vindt ook nog eens extra verhoorning plaats. Het hoornpropje sluit de follikel dus af, waardoor de talg niet meer vrij naar buiten kan vloeien. Vervolgens is het een normale huidbacterie die zorgt voor de ontstekingsverschijnselen.

Voor mensen met acne is het belangrijk om regelmatig de comedonen (zwarte puntjes) te laten verwijderen, om verstopping van de follikel te voorkomen. Tijdens een acnebehandeling hebben wij een informatiefolder voor u klaarliggen en krijgt u advies voor het behandelen van de huid en het gebruik van speciale acne producten voor thuis.

Behandeling

Een belangrijke stap vooruit in de behandeling van acne is onze behandelingsmethode. De methode is mild, natuurlijk en gebaseerd op zuivering. Uw huid blijft zodoende intact. Ook droogt uw huid niet uit, hoewel bij een vette huid enigszins uitdrogen wel is gewenst, in dat geval zullen wij daar naar toewerken.

Voor we gaan behandelen doen we een uitgebreide huidanalyse. Daarmee bepalen we eerst uw huidtype en de mate waarin de acne actief is. Vervolgens bekijken we welke acne behandeling (of welke combinaties daarvan) het beste resultaat zullen geven. Bij Huidinstituut Nouvelle wordt u behandeld door ervaren en gediplomeerde specialisten.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Na een aantal dagen zal de actieve acne zichtbaar minder worden. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om de acne langdurig te verminderen.

We hebben twee soorten behandeling om acne te behandelen. De behandeling die het meest geschikt is, wordt bepaald door uw huidtype, de soort acne en de aanwezige onzuiverheden.

ACNE THERAPIE

Behandelduur 45 min, prijs € 50,00

Deze behandeling bestaat uit grondige reiniging en een scrub (bij passieve acne) of AHYCID 10% fruitzuur (bij actieve acne). Zo verdunnen we de hoornlaag en verwijderen we de dode huidcellen. Zo zal de poriën minder snel verstoppen en zal het talg makkelijk eruit vloeien. Vervolgens wordt de huid verweekt en worden de onzuiverheden zorgvuldig en hygiënisch verwijderd (15min.). Aan de hand van hoe uw huid reageert krijgt u een masker. Dat kan purus masker zijn om de huid te hydrateren en te kalmeren of het roxsalic masker om de huid te zuiveren en vast zittende mee-eters makkelijker te verwijderen. Uw behandeling wordt afgesloten met purus lotion, hiermee herstellen we de ph waarde van de huid en werkt deze nog door op de aanwezige ontstekingen en voorkomt dat er nieuwe gaan ontstaan. De dag verzorging wordt aangepast op uw huidtype.


ACNE THERAPIE SPECIAL

Behandelduur 60 min, prijs € 65,00

Deze behandeling is bedoeld voor die ene huid waar de onzuiverheden wat moeilijk te verwijderen zijn of voor een huid waar meer puistjes (pustels) en mee-eters (comedonen) aanwezig zijn.

Ook bestaat deze behandeling uit een grondige reiniging, een scrub of AHYCID 10% fruitzuur om de hoornlaag te verdunnen en de dode huidcellen te verwijderen. Nadat de huid is verweekt, worden de onzuiverheden zorgvuldig en hygiënisch verwijderd. (30min.) Hierna vindt een serum plaats en met de ultrasound wordt het serum de huid ingesluisd. De behandeling wordt afgesloten met een masker: purus masker of de roxsalic masker. Als laatst krijgt u purus lotion en dag verzorging aangepast op uw huidtype.

Er wordt een product advies gegeven door de specialist om de huid thuis juist te verzorgen. Goede verzorging is belangrijk voor het verminderen van acne in combinatie met de behandeling die u ondergaat.