Home » De praktijk » BLOG » Tips voor een gezonde huid in de winter

Tips voor een gezonde huid in de winter

Gepubliceerd op 25 november 2018 om 22:30

"SMEREN, SMEREN EN NOG EENS GOED SMEREN!"

Door de kou en de wind wordt de natuurlijke beschermlaag van de huid aangetast. De huid kan uitdrogen en hierdoor kunnen er verschillende huidproblemen ontstaan.
Daarom is het belangrijk om de huid in deze periode extra goed te verzorgen. 

We kunnen helaas de omstandigheden buiten niet wijzigen. Deze lucht zal in de winter droog en koud blijven. Maar in je huis kun je wel degelijk wat zaken aanpassen...

Wil je ook een stralende huid in de winter? Dan is het erg belangrijk om je huid goed te kennen.


Door de droge lucht zowel binnen als buiten is het belangrijk om het vochtgehalte van de huid op peil te houden!

In de winterperiode is de luchtvochtigheid zowel binnen als buiten, veel lager dan in de zomerperiode. Hierdoor kan je huid veel sneller uitdrogen, omdat het vocht als het ware uit de huid "getrokken" wordt. Hierdoor kan de huidbarrière minder goed werken. Het gevolg hiervan is: trekkerig en droog gevoel aan de huid en soms kunnen er op bepaalde plekken schilfers of jeuk ontstaan.


Oplossing 1: Zet in je huis in iedere ruimte een bakje met water neer. Het water zal gaan verdampen door de verwarming en zal dit de luchtvochtigheid binnen verhogen. In ons instituut hebben wij ook bakjes met water geplaatst bij de radiatoren.
Een andere optie is om speciale bakjes te kopen, die je aan de radiator kunt hangen. Tevens  zorgen veel planten in huis ook voor een hogere luchtvochtigheid. Er zijn ook tegenwoordig elektrische luchtbevochtigers die je daarvoor kunt inzetten. Houdt de luchtvochtigheid tussen 50% en de 60%.

 

Oplossing 2:  Naast de normale verzorging van de huid met vitaminen en mineralen, is het ook verstandig om een vollere dagcrème te gebruiken. Zo laat die crème nog een laag achter op de huid als bescherming. De papaya daycream en de equendio daycream van Medex zijn volle, dikke crèmes en zijn voorzien van een uv-filter. Daarom adviseren wij deze twee crèmes in de wintermaanden en mag je zelfs meerdere keren aanbrengen op een dag (wanneer je merkt dat de huid daar behoefte aan heeft). 

In sommige gevallen adviseren we ook als extra een herstellend/beschermend serum onder de dag- en nachtcrème. Want serums bevatten hoge concentraties en worden sneller opgenomen. Op deze manier kun je de huid ook op een korte termijn verbeteren.

 

Oplossing 3: Om de doorbloeding van de huid, en de stofwisseling optimaal op gang te houden, is het belangrijk om te blijven bewegen. Met een goed doorbloede huid ben je namelijk in staat om alle belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en aminozuren op een snelle manier te transporteren naar de huid.

 

Lees ook de "5 stappenplan" in onze blog.


Verdere tips & tricks:

  • Vermijd zo veel mogelijk "te" warme baden/ douche, want te warm water droogt de huid enorm uit. 
  • Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door: water drinken! Minimaal 2 liter per dag.
  • Gebruik een milde reinigingsproduct, zoals een milk Lait hydermios of Hydrophilic oil van Medex. Stop met het gebruiken van zepen of schuimende reinigers. Deze reinigers hebben extra invloed op het uitdrogen van de huid en dat willen we absoluut niet! Een gehydrateerde huid is tevens beter in staat om zichzelf te beschermen.
  • Naast verschillende voedingstoffen is ook voldoende vitamine B belangrijk. Deze helpt namelijk om het vocht in de huid vast te houden en voorkomt dus uitdroging.
  • 1 keer in de week de dode huidcellen verwijderen d.m.v. een zachte peeling. Denk hierbij aan een peeling met fijne korrels of een milde fruitzuurpeeling voor thuis. Na deze handeling kun je op de nieuwe en frisse huid een beschermende/ volle dagcrème aanbrengen.
  • Tijdens de nacht neemt je huid (voornamelijk in het gezicht), voedingstoffen veel beter op dan overdag. Daarom is een goede nachtcrème erg belangrijk, omdat die herstellend en voedend werkt. Het is écht de nachtcrème die er voor zorgt dat jouw huid overdag goed uitziet. Ook in de winter!


Voor een vrijblijvend huidadvies kan je contact opnemen met ons via 026 4953109 of via het contactformulier.


Ook is er de mogelijkheid om een kennismakingsbehandeling t.w.v. € 49,00 te ondergaan. In deze behandeling komen de volgende onderdelen aan bod: 1. een intakegesprek, 2. een behandeling die aansluit op jouw huidtype en wensen. 3. Aan het einde krijg je een uitgebreid huid- en product advies.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.