Home » De praktijk » BLOG » Een stralende huid en dat met een 5 stappenplan

Een stralende huid en dat met een 5 stappenplan

Gepubliceerd op 26 oktober 2018 om 10:44

Elke vrouw wilt: een frisse, stralende maar vooral een gezonde huid met weinig/ tot geen oneffenheden.

Velen weten niet waar ze moeten beginnen of weten niet wat de huid nodig heeft... Maar wist je dat de genen voor ongeveer 30% de conditie bepalen van de huid? Dit betekent dat je voor ongeveer 60% zelf invloed hebt op je huid.

Vandaag leggen we de 5 stappenplan uit (reiniging, dag- en nachtcrème en fruitzuurpeeling) die je absoluut niet kunt missen in je huidverzorging voor een optimaal resultaat. 

 

Twee keer per dag ('s ochtends en 's avonds) Lait hydermios 120 ml
Deze zachte reinigingsmelk is speciaal ontwikkeld voor de vochtarme tot normale huid. Ook zeer geschikt voor de gevoelige en/of rijpere huid.

 • Verrijkt met kamille. Kamille staat bekend om zijn heilzame werking. De bestanddelen hebben vooral een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Verder is kamille rijk aan Bisabolol en heeft een ontstekingsremmende eigenschap die schimmel en bacteriën tegengaat.

Op een gereinigde huid, na lait hydermios (ook 's ochtends en 's avonds). Op een watje aanbrengen en vervolgens over het gezicht halen. Lotion hydermios 120 ml

Deze lotion is voor de vochtarme tot normale huid, ook geschikt voor de droge of gevoelige huid.

 • Houdt de pH-waarde van de huid in de juiste balans.
 • Bevat een hamamelis extract van het natuurlijke melkzuur die 
 • Bevat o.a. een extract van hamamelis en het natuurlijke melkzuur, welke de pH-waarde van de huid in de juiste balans houdt en de natuurlijke barrière van de huid herstelt. Noodzakelijk voor het behoud van een goede conditie van uw huid.
 • Allantoïne heeft een gunstige invloed op de vochtbalans in de huid. Daarnaast heeft het een keratolytische werking (ontschilferend effect/ de hoornhuid verweekt) en stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor de huid regenereert, gladder en zachter wordt. Allantoïne wordt voornamelijk gewonnen uit tarwekiemen, de bast van de wilde kastanjeboom en uit smeerwortel.
 • L-Lactic Acid/ Alpha-hydroxyzuur(melkzuur), dat wordt gevonden in diverse fruitsoorten, zoals tomaten en melkproducten. Het heeft een heel lichte peelende werking, Stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de opperhuid.
  L-Lactic Acid geeft de beste resultaten als het gaat om het aanpakken van hyperpigmentatie van de huid (Glycolzuur doet dat bijvoorbeeld veel minder). Het helpt om het enzym Tyrosinase(dit enzym bevordert het pigmentatie in de huid)  tegengaan. Dus door dat enzym te blokkeren, wordt simpelweg de allereerste stap op weg naar pigmentproductie tegengegaan. Verstevigt ook eens de huid barrière, die de huid helpt om niet uit te drogen.

Dagcrème aanbrengen op een gereinigde huid Protective hydermios 50 ml 

Deze dagcrème is voor de vochtarme huid. Zorgt voor een goede vochtbalans en heeft een uv-filter15 die UVA en UVB reflecteert.

 • Ook deze dagcrème bevat een kamille(zit ook in de milk) extract en de L-lactic Acid(die in de lotion zit)
 • Niacinamide , vitamine B3 (onmisbaar in een verzorging!) versterkt  de barrière van de huid op natuurlijke wijze, ook geeft het een natuurlijk moisturizing op die manier. Verhoogt tevens de weerstand / afweer van de huid. Bij een tekort aan vitamine B3 gaat de huid er na verloop van tijd heel slecht uitzien (“Pellagra” genoemd).

 • Heermoes wordt gebruikt om het bindweefsel te versterken; het is ontstekingsremmend, huidverstevigend, doorbloeding bevorderend. Heermoes bevat een hoog percentage kiezelzuur. Het heeft een diepe werking tot in de dermis(lederhuid) en geeft zo, naast de herstellende werking, een blijvend resultaat door de stimulering van de aanmaak van essentiële eiwitten, waaronder de welbekende: Collageen en Elastine en ook het Hyaluronzuur.

 • Melissa Officinalis (Citroenmelisse) wordt ingezet vanwege het herstellend vermogen op de huid. Iedere beschadiging van de huid van welke oorzaak dan ook, zelfs van UV en omgevingsschade, vindt baat bij Melissa Officinalis. Melissa Officinalis bevat etherische oliën met een frisse geur en is rijk aan Rosmarinic Acid (Rozemarijnzuur), dat een aantal zeer interessante biologische eigenschappen heeft, namelijk: antiviraal, antibacterieel en anti-oxidatief. 
 • Amandelolie (zoet) - Prunus Amygdalus Dulcis Oil
  is een naatuurlijke olie met huidverzachtende eigenschappen, bewaart de vochtbalans in de huid. Daarom is deze zeer geschikt voor de droge en vochtarme huid.
 • Sodium lactate (Natrium Lactaat) is een klein zoutachtig molecuul dat water aan zich bindt en vasthoudt. Is vanwege die eigenschappen ook een waardevol bestanddeel van de Natural Moisturing Factor, die zorgt voor de natuurlijke vochtbalans in de huid.
 • Urea is een klein molecuul met goede waterbindende eigenschappen, waardoor de vochtbalans in de huid wordt bewaard.


Nachtcrème aanbrengen op een gereinigde huid Iso hydermios 50 ml

Deze nachtcrème bevordert het proces van regeneratie en versteviging en is verrijkt met het roodalg-extract

Vochtarme huid.

 • De nachtcrème bevat 3 verschillende algen, namelijk roodalg, Lithothamnium Calcareum en de Fucus Vesiculosis (bruin-groene alg). Algen zijn rijk aan slijmstoffen, plantenzuren, zouten, aminozuren, mineralen. Door deze samenstelling zorgen ze o.a. voor vochtregulatie. Maar niet alle algen hebben dezelfde eigenschappen. 
  Roodalg: heeft vochtvasthoudende en cel vernieuwende eigenschappen. Hierdoor verbetert de barrièrefunctie en wordt de metabolitische activiteit verhoogd, waardoor de huid strakker en zachter wordt tevens geeft het een fluweelzacht gevoel.
   Lithotamnium Calcareum: is zeer rijk aan mineralen en oligo-elementen, waaronder Calcium, Magnesium en Jodium. 
  Fucus Vesiculosis (bruin-groene alg):  is rijk aan diverse mineralen, zoals Magnesium, Kalium, Jodide, IJzer en Zink. Daarnaast bevat het vitamine A, C en E. En net als veel vissoorten bevat de Fucus Vesiculosus diverse verschillende omega-3 en omega-6 vetzuren. Ook zeer belangrijk zijn de plantenzuren die een krachtige vocht regulerende werking hebben op de huid.
 • Caprylyl Glycol is een moisterizer in deze nachtcrème
 • Centella Asiatica bevat 30% Asiatic acid, 30% Madecassic acid en 40% Asiaticoside. De effecten van Centella Asiatica zijn o.a. de aanmaak van collageen in de dermis(lederhuid) en ook de vaatwanden versterken. Dit huid verstevigende extract is daarom verwerkt als anti-ageing component.
 • Tarweproteïn zorgt voor elasticiteit van de huid en werkt als krachtige moisturizer. Het verlaagt de kans op irritatie en stimuleert de regenererende capaciteit van de huidcellen.
 • Lecithine zorgt voor een diepe penetratie van werkstoffen in de huid.

 

Gel 10% pH3.8 50 ml.
1 à 2 keer in de week (bij voorkeur 's avonds) aanbrengen als masker op een gereinigde huid of om de dag (bij voorkeur 's avonds) in een dunne laag op de goed gereinigde huid aanbrengen. Als masker: 15 minuten.

Gebruik je het om de dag? Dan 5-6 minuten. Dit hangt af wat jou wordt geadviseerd en wat jouw huidtype is. Fruitzuurpeeling voor thuisgebruik.

Gerichte positieve beïnvloeding van probleemhuid en verouderde huid

bevat in de natuur voorkomende fruitzuren (melkzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur), die het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid ondersteunen. Daardoor krijgt de huid weer een jonge aanblik en wordt de huid zacht en soepel. De gel niet aanbrengen in het gebied direct om de ogen en ook niet op slijmvliezen.


Na een week of 2 weken zal je al merken dat de huid verbetert en jij straks die gezonde GLOW hebt!

Ben je benieuwd naar hoe je de huid moet verzorgen in de winter? Lees het verder in onze blog "Tips voor een gezonde huid in de winter" .


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.