Home » De praktijk » BLOG » Grove poriën

Grove poriën

Gepubliceerd op 14 september 2018 om 15:27

Als je grove poriën hebt betekent dat:  de poriën groter zijn dan normaal. Poriën zijn een soort buisjes, die met een opening naar het huidoppervlak lopen.
 

Een porie is verbonden met een talgklier of een zweetklier. De huid produceert talg en dat wordt door dit buisje/porie afgevoerd naar buiten om de huid soepel te houden. Dit is een natuurlijk proces. Ook komt zweet vanuit de zweetklieren via de poriën naar buiten.

 

 

Iedereen heeft dus poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper. Maar in sommige gevallen zijn ze dus groter. Bij temperatuurverschillen kunnen de poriën ook verwijden of vernauwen, dit is een natuurlijk proces van de huid. Deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kan je het wel als vervelend ervaren. 

Oorzaak van grove poriën

Grove poriën komen meestal voor bij een vette huid. Bij een gecombineerde huid heb je meestal grove poriën op de T-zone (de neus en het voorhoofd). De oorzaken van grove poriën zijn:

  • Te veel talgafscheiding, make-up en te veel dode huidcellen kunnen poriën gaan verstoppen. Door de vervuiling rekken de poriën steeds verder op.
  • Huidveroudering, de hoeveelheid collageen neemt af en de poriewanden worden hierdoor slapper. 
  • Het kan ook genetisch bepaald zijn.

Grove poriën behandelen. Ja of nee?

Ja, dat kan zeker! Het is gelukkig mogelijk om grove poriën te verminderen/ te verfijnen. Voor een goede aanpak is het belangrijk om eerst te kijken naar de oorzaak.

Bij de behandeling van grove poriën richten wij ons op algehele huidverbetering. Het doel is om weer een frisse, gezonde en egale huid te krijgen. Wij adviseren de volgende mooie behandelingen die de grove poriën verfijnen: 


Microdermabrasie:

Microdermabrasie geeft ultrafijne microkristallen af op de huid en tegelijkertijd wordt de huid door middel van een vacuümstand lichtelijk opgezogen. Door de samenwerking van deze 2 functies, zorgt het apparaat voor dat de bovenste huidlaag die uit dode huidcellen bestaat intensief, maar veilig wordt verwijderd.

De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad, en stralend gezond.  Daarnaast wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid/poriewanden steviger.

 

Fruitzuurpeeling:
Deze zuren worden ingezet om de structuur van de huid te verbeteren. De huid wordt gestimuleerd tot nieuwe cel aanmaak. Deze peeling is de aangewezen manier om de huid gladder, gezonder en steviger te maken en de aanwezige pigmentvlekken te vervagen.

 

Biopeeling:
Om de fruitzuur behandeling te versterken is er de mogelijkheid om kruiden toe te voegen. Door zijn herstellende vermogen en het stimuleren van de doorbloeding, zal de huid aanzienlijk verbeteren. De algen, muntolie, melisse en calendula werken samen om de celvernieuwing te stimuleren en het afweersysteem te verhogen.

 

Wel is het van belang om de behandeling in een kuurverband te ondergaan. Dit is afhankelijk van jouw huidtype en de oorzaak.

"Het is dus niet mogelijk om poriën te verwijderen, omdat we ze nu eenmaal nodig hebben om talg/zweet af te voeren naar buiten. Ze kunnen alleen fijner worden d.m.v. behandelingen in combinatie met een goede huidverzorging voor thuis, om het resultaat te behouden!"

Do's

  • Het is belangrijk dat je de huid goed schoon maakt en dat ook zo houdt. Dus milde producten gebruiken voor het reinigen en verzorgen van de huid. Want door je huid goed te reinigen, zal het vuil niet in de poriën ophopen en zal de poriën niet grover worden. Bij ons in instituut hebben wij: de Lait hydermios(milk)+Lotion hydermios of de Hydrophilic oil als milde reiniging voor de huid.

  • Één keer of twee keer in de week is het belangrijk om de dode huidcellen te verwijderen d.m.v. peelings of een lichte gezichtsscrub zoals: lait exfoliant of biosoftpeeling van Medex.

  • Goede dagcrème, nachtcrème en eventueel een serum, die gunstige werkingen hebben op de talgproductie, het herstellen van de huid en de aanmaak van collageen stimuleren. Bijvoorbeeld: het Serum vitamine B5 en de Cream humedios.

  • Laat onzuiverheden verwijderen bij een huidspecialist en onderga regelmatig een behandeling om de onzuiverheden en je talgproductie onder controle te krijgen. Maar ook om het resultaat (fijne poriëstructuur) te behouden. Bijvoorbeeld: het Serum vitamine B5 en de Cream humedios

Dont's

  • Ga niet zelf mee-eters en pukkeltjes verwijderen! 
  • Velen hebben de neiging om ze te bestrijden met agressieve producten die de huid zogenaamd ontvetten, terwijl je daar niet meer dan het tegengestelde resultaat mee bereikt. Door het gebruik van de agressieve producten droogt de huid uit en gaan de talgkliertjes als reactie hierop alleen nog maar meer talg produceren. De huid wordt hierdoor nog vetter en de poriën zijn meer zichtbaar dan ooit. Bovendien kunnen agressieve producten schade aanrichten!

 

Wil je graag een vrijblijvend huidadvies of wil je één van de behandelingen die we hierboven hebben genoemd ondergaan? Dan is de kennismakingsbehandeling van € 49,00 iets voor jou! Voor meer info over de behandelingen om grove poriën te behandelen zijn wij te bereiken op 026 4953109

 

Heb jij ook last van grove poriën? Zo ja, wat probeer je er tegen te doen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.