Home » De praktijk » BLOG » Herstel je huid na de zomer

Herstel je huid na de zomer

Gepubliceerd op 14 augustus 2018 om 18:06

De zomer is bijna afgelopen. De huid was zo mooi, rustig en glad tijdens de "zomer" vakantie en je komt terug...

 

je huid krijgt een dip: "uitbraak van huidprobleempjes".

 

De UV- stralingen kunnen op korte termijn positieve invloeden hebben op de huid. Want uv-stralen (met name uvB stralen) zijn in staat om vitamine D aan te maken in de huid. Vitamine D is van belang voor de botstofwisseling. 

Als je onzuivere/acne huid hebt, zal er een lichte verbetering optreden, omdat de zon de leefomstandigheden van de bacterie (die acne veroorzaakt) ongunstig maakt. Tevens krijgt de huid een kleurtje waardoor de rode vlekjes minder gaan opvallen.

Toch hebben UV- stralingen meer nadelen, namelijk...

 • Het verouderingsproces wordt versneld;
 • De bovenste huidlaag gaat zich verdikken (dit is een beschermingsreactie van de huid);
 • Huid kan verbranden;
 • Groot risico op huidkanker;
 • Ontstaan van pigmentvlekken;
 • De huid gaat meer talg produceren, omdat de huid is uitdroogt door de zon. Dus je huid wordt vetter...

Doordat de hoornlaag zich verdikt en de talgproductie gestimuleerd wordt, kan het talg niet makkelijk naar buiten vloeien en kunnen bij sommigen juist puistjes/ontstekingen ontstaan. Ook komt de huid grauw en dof uit te zien. Kortom de zon kan op lange termijn averechts werken.


Hoe behandelen/herstellen we de huid na de zomer?

De felle zon is bijna weg en is bijna tijd voor een nieuw seizoen. "De Herfst".

We kunnen de huid dan intensiever behandelen. Wij adviseren altijd na de zomer de microdermabrasie of de fruitzuren in kuurverband.
Deze behandelingen leveren de volgende mooie resultaten op:

 • Dode huidcellen worden verwijderd en we verdunnen de hoornlaag;
 • De huid  krijgt een gladder huidoppervlak;
 • De huid ziet er weer frisser, egaler en stralend uit;
 • Poriën worden fijner;
 • De huid kan zo ook weer beter werkstoffen opnemen;
 • De huidverzorging aanpassen en goed blijven gebruiken om het resultaat te behouden;
 • De huid komt in goede conditie en kan zich beter herstellen.

 

 

Zie hieronder een aantal "herstellende/voedende" producten die wij op een rijtje hebben gezet, die je bij jouw in huidverzorging kunt toevoegen:

1. Herstellend serum: nano vitamine C/E & Q10 - 20 ml

"....Voor als je een periode achter de rug hebt die zijn sporen heeft achter gelaten."

Als je huid even zwaar te verduren heeft gehad, bijvoorbeeld aan felle zon of je bent ziek geweest dan heeft je huid iets meer nodig dan één crème... Als aanvulling op je huidverzorging adviseren wij na de zomer het serum nano om je huid weer in topconditie te brengen. Met behulp van deze hoogwaardige natuurlijke vitamines wordt de doorbloeding gestimuleerd, rimpeltjes en andere oneffenheden vervaagd. Dit serum is geschikt voor:

  • Droge huid;
  • Rimpelvorming door UV-schade;
  • Beschadigde huid door welke oorzaak dan ook;
  • Gestresste huid;
  • Couperose;
  • Hyperpigmentatie/ pigmentvlekken

  Elke morgen en avond een paar druppels aanbrengen onder je dag- en nachtcrème.

  2. Crème Riche de L'Ocèan - 50 ml

  Heerlijke dag-en nachtcrème met anti-oxidatieve algen- en zeewierextracten. Voor maximaal herstel, bescherming en detoxen van ieder huidtype. Het Medex laboratorium heeft uit de oceanen een anti-oxidatief detox trio samengesteld , o.a. op basis van algenstamcelextracten. Dit wordt gecombineerd met natuurlijke pro vitamine A, die helpt de beschadigde huid te herstellen door UV straling. Ook is het een krachtig anti-aging product. Elke morgen en avond aanbrengen op een goed gereinigde huid.

  3. Gelée Royale Gel - 50 ml

  Deze gel adviseren wij na iedere stressperiode, bijvoorbeeld na een zomervakantie met een "aanval" van de zon, na ziekte of een periode van algehele zwakte.

  deze gel ondersteunt het celmetabolisme, door de natuurlijke componenten zoals een combinatie van propolis extract, "royal jelly", mineralen en vitamines. Door deze combinatie kan dit product ingezet worden op meerdere huidproblemen, van een onzuivere huid, via slecht doorbloede huid, tot een dikke huid met wallen onder de ogen en diepe rimpels.

  De royal jelly en de propolis extract zijn substanties die door de werkbijen worden geproduceerd. De royal jelly staat bekend om z’n werkzame bestanddelen, waarvan vitamine B5 één van de meest voorkomende is. Het heeft een hydraterende werking en door de vochtregulerende werking zorgt het ervoor dat de huid soepeler en elastischer wordt en dat oppervlakkige tekenen van veroudering verminderen.

  Verder is royal jelly zeer rijk aan eiwitten, vitamines A, C, D en E en zit daarnaast mineralen (calcium, fosfor, zwavel, koper, kalium, ijzer en silicium). Gebruik de Gelée Royale gel 2 keer per dag. Zowel  onder je dag als  nachtcrème of alleen onder je nachtcrème. Na een paar weken zal je merken, dat de huid rustiger is en echte verbetering is opgetreden!

  Vind jij ook dat je huid er dof uit ziet of heb je ontstekingen/puistjes en wil je advies welk product het beste bij jouw huid past? Kom dan gerust even langs in ons instituut of neem contact op via telnr. 026 4953109 / contactformulier


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.