Home » De praktijk » BLOG » Weet jij jouw huidtype?

Weet jij jouw huidtype?

Gepubliceerd op 31 maart 2018 om 10:00

Om het huidtype te bepalen wordt er niet alleen gekeken naar de huidskleur. Er spelen meer aspecten en kenmerken een rol om het complete huidtype achter te halen.

Het is heel belangrijk om te weten wat jouw huidtype is voordat je op zoek gaat naar verzorgingsproducten. Wanneer je beslist om een huidbehandeling te ondergaan zal de huidspecialist een huidanalyse uitvoeren en zal zij jou vertellen wat het huidtype is en welke behandeling het beste bij jou past.


“Huidtype weten, is het leren kennen hoe jouw huid werkt


Vette huid: Talgklieren in de huid produceren overmatig talg. Interne of externe factoren kunnen hier invloed op hebben. Denk hier bij aan hormonen en verkeerd cosmetica gebruik. De huid gaat glimmen het overmatige talg. Ook zal dit huidtype grove poriën hebben (om meer talg uit te scheiden). Bij dit huidtype zal meer onzuiverheden en/of acne voor komen. Een vette huid kan zowel vochtarm of vochtrijk zijn.

 

Droge huid: Dit is eigenlijk de tegenovergestelde van een vette huid. De talgklieren produceren te weinig talg. Het talg zorgt namelijk voor het soepel houden van de bovenste huidlaag en is een onderdeel van de huid barrière. Ook dit huidtype kan ontstaan door interne en externe factoren. Doordat dit huidtype weinig talg uitscheidt, is de huid mat en zullen de poriën fijner zijn. Een droge huid is ook meestal vochtarm. Omdat het talg een onderdeel uit maakt van de huidbarrière. Bij een laagwerkende talgproductie is er dus al een “verstoring” in de barrière. Dit type zal nauwelijks last hebben van onzuiverheden, maar kan wel last hebben van gevoeligheid, droogtelijnen, irritatie en roodheden.

 

Normale huid: Bij dit huidtype functioneren de talgklieren optimaal, de huid krijgt voldoende talg om zo de bovenste huidlaag soepel te houden. De poriën zijn wel zichtbaar, maar niet zo grof als bij de vette huid.

Gecombineerde/gemengde huid: De naam zegt het eigenlijk al. Dit huidtype is een combinatie van de drie genoemde types. Op de T-zone van het gezicht vinden er meer talgklieren plaats. Bij velen zal deze T-zone (voorhoofd, neus en kin) daarom ook “vetter” aan voelen en glimmen dan de rest van het gezicht. Ook zullen de poriën grover zijn op dit gebied. Dit huidtype kan wel is last hebben van onzuiverheden en gevoeligheid.

 

Het meest voorkomende huidprobleem
Door het klimaat in Nederland zal merendeel last hebben van een vochtarme huid, ongeacht welk huidtype je hebt, dit is geen huidtype maar een huidprobleem. In onze volgende blog gaan wij meer vertellen over het vochtgehalte van de huid.

De huid kan veranderen

Het huidtype dat je hebt staat niet voor altijd vast. Je huidtype kan veranderen door verschillende aspecten zoals hormonen, klimaat en je levensloop...

Door geschikte verzorgingsproducten te gebruiken, kun je de talgproductie en andere activiteiten in de huid onder controle houden. Bij verkeerd product gebruik kan dit juist averechts werken. Het is belangrijk om bij het kiezen van de juiste huidverzorging te kijken naar de behoefte van de huid.

 

Welk huidtype denk jij te hebben?

Voor meer informatie over jouw huidtype en de juiste huidverzorging? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend advies. 026 4953109


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.