Home » De praktijk » BLOG » Wat is huidverbetering?

Wat is huidverbetering?

Gepubliceerd op 21 maart 2018 om 12:11

Huidverbeterende behandelingen hebben als doel om de huid gezond(er) te laten functioneren. Een gezonde huid is automatisch ook een mooie huid. De vraag naar huidverbetering is zeer groot en neemt steeds toe. Een huidspecialist voert alleen behandelingen uit waarvan de werking met wetenschappelijk onderzoek in theorie en praktijk bewezen is. Want zij hebben de voldoende kennis en ervaringen op het gebied van de gezondheid van de huid.

De behandelingen zijn meestal intensiever vergeleken met een schoonheidsbehandeling. De intensiteit wordt bepaald door bijvoorbeeld apparatuur in te zetten. Die zal de werkzame stoffen dieper de huid insluizen, de cellen als het ware “wakker schudden” en de onderste huidlagen behandelen. De werkzame stoffen die gebruikt worden bij een huidverbeterende behandelingen zijn meer geconcentreerd en zullen het probleem aanpakken.
Huidspecialisten zijn niet alleen gericht op het verminderen van huidklachten, maar helpen ook de huid in optimale conditie te houden. Voor een bezoek aan de huidspecialist hoef je dus niet persé een huidklacht te hebben. In deze blog leggen we uit wat huidverbetering precies inhoud.


Wat doet een huidverbeterende behandelingen eigenlijk:
Het versneld de celdeling. Dit betekent dat de opperhuid op de goede wijze wordt vernieuwd en zal de hoornlaag niet verdikken. (je huid frist op en heb je minder kans op mee-eeters). De bindweefselcellen (fibrolasten) worden geprikkelt; Hiermee versterken we de lederhuid en wordt het aanmaak van collageen gestimuleerd. De huiddoorbloeding wordt verbeterd; hierdoor gaat  er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen en worden de afvalstoffen goed afgevoerd. We houden de pigmentcellen en de talgklieren onder controle, om zo de huid te egaliseren en oneffenheden te voorkomen. Verder zou je een huidbehandeling kunnen kiezen om de grove poriën te verfijnen, de verslapte huid weer te verstevigen en te zorgen voor een strakker contour. Rimpeltjes, pigmentvlekken en (acne) littekentjes zijn ook prima te behandelen.

Wat gebeurt er met de huidbarrière tijdens deze behandelingen? 

Sommige huidbehandelingen maken de barrière (tijdelijk) expres een beetje stuk,  om bepaalde stoffen makkelijker de huid in te brengen. Microneedling, microdermabrasie en fruitzuur zijn hier voorbeelden van. 

Door dat we als het ware de huidbarrière "even pesten" met deze behandelingen, zal de huid een seintje krijgen om deze op een korte termijn te versterken en te herstellen.  Want als deze verstoord is op lange termijn door verkeerd cosmeticagebruik of het verwaarlozen van de huid, kunnen er vervelende huidproblemen optreden, zoals gevoeligheid, schilferige huid, pukkels, puistjes en te veel vochtverlies van de huid.

 

Welke behandeling bij je past is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, levensstijl, verwachtingen en natuurlijk de behoefte van de huid. Tijdens het intakegesprek neemt onze huidspecialist verschillende vragen met jou door en kijkt welke behandeling het beste overeenkomt met jouw wensen en bespreekt zij alle mogelijkheden. Tussendoor evalueert onze huidspecialist of de voortgang naar wens verloopt. Zo niet, dan kan er overgestapt worden naar een andere intensiteit of een ander soort behandeling.


Kom je voor het eerst? Dan nodigen wij jou uit voor een kennismakingsbehandeling
Klik hier voor meer informatie over onze behandelingen. Uiteraard kan je contact met ons opnemen via het contactformulier of via 026 495 31 09.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.