Home » Voetproblemen

Ruim 40 procent van de volwassenen heeft wel een voetprobleem. Hoe belangrijk gezonde voeten zijn, beseft u pas als er klachten optreden. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende voetproblemen, die door onze pedicure behandeld kan worden.


Schimmel,-en kalknagel

Bij schimmelnagel en kalknagel, is het écht belangrijk om de nagels met regelmaat te laten verdunnen. Zo wordt het product die ugebruikt om kalknagel/schimmelnagel te bestrijden beter opgenomen door de nagelplaat, hierdoor zal u wat eerder resultaat boeken.
Kalknagels (zijn ook eigenlijk schimmelnagels). Het is een schimmelinfectie aan uw nagels. De klachten van schimmelnagels of kalknagels verergeren na verloop van tijd, mocht er niks aan gedaan worden!

Het proces is te herkennen aan:

Witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van uw nagel;

Verkleuring verplaatst zich steeds verder richting uw nagelriem;

De nagel wordt dik, ruw, brokkelig en breekbaar.

Soms worden de nagels zo dik dat het dragen van schoenen pijnlijk is. Bij beschadiging van de wortel kan uw nagel vervormen of in ernstige gevallen zelfs loslaten. Voorkom dat de nagels erger worden en laat ze met regelmaat dunner frezen door een pedicure.


Ingegroeide teennagel

Heeft u vaak ingegroeide teennagels en doen ze soms pijn? wacht daar dan niet te lang mee... 

Bij een ingegroeide teennagel is de nagel verbogen en groeit in de huid. Dit komt vooral aan de zijkanten van de teennagels voor. Dit veroorzaakt drukpijn en soms eeltvorming, hierdoor kan de huid irriteren. Als de huid is beschadigd kunnen de bacteriën de wond binnendringen en infecteren. Meestal treedt het probleem op aan de grote teen.

De pedicure kan door middel van behandelingen, de klacht verminderen en zelfs verhelpen in het beginstadium. Dit gebeurt door:

1. Een gaasje onder de nagel te plaatsen zodat de nagel niet in de huid groeit;

2. De hoeken van de nagel afronden zodat deze niet in de huid kunnen groeien.


Eelt 

Eelt is een verdikking van de hoornlaag (=de bovenste dode laag huidcellen van de opperhuid). U kunt eelt herkennen aan de gele of bruine kleur, soms ziet het er glazig uit. Een beetje eelt werkt beschermend, maar een teveel is niet prettig en kan tot klachten leiden. Vanwege plaatselijke druk of wrijving (denk aan te strakke schoenen of werk waar je veel moet staan) worden er vlak onder de bovenste huidlaag steeds nieuwe cellen aan gemaakt. Bij eeltvorming zijn dat er meer dan er aan de oppervlakte afsterven, waardoor er een opeenhoping ontstaat.
Onder de hiel of bal van uw voet kan de hoeveelheid eelt zich behoorlijk ophopen. Dit kan pijn of een branderig gevoel geven. 

Wat kunt u aan eelt doen?

Met regelmaat de eeltplekken weg laten snijden door een pedicure;

Eventueel steunzolen aanmeten bij de podoloog.


Likdoorn

Een likdoorn wordt ook wel eksteroog genoemd. De eeltkern van een likdoorn kan druk uitoefenen op de zenuwen of het bot van de teen. Het is dus een eeltknobbel die naar binnen groeit. Dit kan veel pijn veroorzaken. Likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen, een verkeerde stand van de voeten of een combinatie van beide. Wrijving of druk zijn vaak de oorzaak.  Deze likdoorns worden zorgvuldig verwijderd door de pedicure.


Kloven

Kloven zijn barsten of scheuren in de huid van de voeten. Kloven kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn. Aan het oppervlak van de huid zijn ze breder dan dieper in de huid. Kloven in de voeten komen vaak voor in de droge en vereelte huid van de hielen (droge kloven). Maar ze zijn ook in de zachte, vochtige huid tussen de tenen (vochtige kloven) te vinden. De randen van de kloven zijn eeltig en hard. Onderin de kloof is de huid juist erg dun en kan de kloof gaan bloeden. Bij voortdurende belasting – door veel staan of lopen - kunnen kloven in de voeten dieper worden en gaan ontsteken. In dit stadium zijn kloven een behoorlijk pijnlijke aandoening. 

Door regelmatig de pedicure te bezoeken en de voeten te laten behandelen, kunt u ontstaan van kloven voor komen. Tevens kan de pedicure de aanwezige kloven met zorg verwijderen.


Heeft u intresse in een pedicure behandeling om uw voetprobleem te laten behandelen?
Neemt u dan contact met ons op 0264953109 of boekt u direct een online afspraak in voor pedicure "eerste consult"