Home » de behandeling


Als u een afspraak maakt, houdt dan rekening met de duur van de behamdeling:

De behandeling inclusief het tekenen van de wenkbrauwen duurt ongeveer 2 - 2,5 uur;

De touch-up behandeling duurt ongeveer 1 - 1,5 uur.


Voordat microblading van de wenkbrauwen wordt uitgevoerd, bespreekt de microbladingartist de wensen. Hoe moeten de wenkbrauwen eruit komen te zien? Welke kleur en vorm past bij uw gezicht?

Per wenkbrauw is de microbladingartist ongeveer een uur bezig. De behandeling kan wat gevoelig zijn, maar hoort geen "extreem" pijn te doen. Direct na de behandeling is de huid wat rood en kunnen de haartjes ‘scherp’ ogen. De roodheid neemt na een paar uur af en de haartjes zien er binnen drie dagen zachter en natuurlijker uit.

Wat u moet weten vóór de behandeling

 • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling;
 • Geen cafeïne (koffie, Red bull of andere energydrinks) voor de behandeling;
 • Geen zon/ zonnebank kuur voor de behandeling;
 • Geen bloedverdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (doe dit graag eerst in overleg met uw huisarts);
 • Geen aspirine, iboprufen of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling;
 • 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden;
 • Geen corticosteroïden crème of zalf ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie.

Voordelen

 • Een strakker en natuurlijker resultaat dan reguliere PMU;
 • Minder gevoelig dan reguliere PMU;
 • Volume, vorm en kleur volledig naar wens;
 • Elk jaar is het model naar wens aan te passen;
 • Altijd mooi gevormde wenkbrauwen;
 • Geen wenkbrauw make-up meer nodig;
 • Creëert een open blik en een jonger ogend uiterlijk;
 • investering van 1 keer per jaar om elke dag tijd en moeite te besparen;
 • Mooi op te vullen waar zwak wenkbrauw groei is of in het verleden verkeerd is geëpileerd.

DE WERKWIJZE 

1. WENKBRAUWEN SYMMETRISCH TEKENEN

Om mooie symmetrische wenkbrauwen te creëren, maken wij gebruik van verschillende technieken. Met deze technieken kunnen wij de ideale punten om de wenkbrauwen te vormen opmeten. Met een potloodje worden uw ideale wenkbrauwen op het gezicht getekend. Wanneer u tevreden bent, gaat onze microbladingartist over tot het zetten van de "hairstrokes". We gaan door met tekenen totdat u tevreden bent. De haartjes die buiten de getekende vorm vallen, epileren wij deze weg voor u.

De symmetrie van de wenkbrauwen is bij ons een pré!

2. DE KLEUR/ HET PIGMENT BEPALEN 

Het doel is de wenkbrauwkleur zo dicht mogelijk te benaderen. Daarom is het ook belangrijk dat u de wenkbrauwen tot twee weken voor de behandeling niet verft! We hebben genoeg verschillende pigmetkleuren, zodat mengen nagenoeg niet nodig is. Na de eerste keer vervaagt het pigment in de huid met 40-60%. Na de nabehandeling nog maar 30%.

 

3. DE BEHANDELING

De wenkbrauwen zijn getekend en de kleur is bepaald. De cliënt en de specialist zijn er akkoord mee gegaan. Dan kan de behandeling gestart worden. Dit gebeurd met steriele instrumenten en materialen en is het plekje van de huid, waar de behandeling wordt uitgevoerd gedesinfecteerd. De specialist zal de lijnen in de huid plaatsen totdat er mooie volle wenkbrauwen ontstaan.
Nadat de wenkbrauwen zijn opgezet is er vrijwel altijd een nabehandeling nodig. Deze behandeling vindt dan binnen 6-8 weken plaats.

Met behulp van ons Skin sooth solution maken wij de microblading behandeling voor de cliënt comfortabeler, want dit product heeft een verzachtende werking. Dit brengen wij aan doormiddel van een wattenstaafje nadat de eerste basislijnen in de huid zijn gezet. Ook is er de mogelijkheid om voor de behandeling EMLA (verdovende crème) te gebruiken. Alleen is deze wel verkrijgbaar op recept. Als u dit heeft opgevraagd bij uw huisarts, brengt u dit aan volgens de bijsluiter.

Aan het einde krijgt u uitleg over de nazorg van uw wenkbrauwen.

De prijzen
Wenkbrauwen opzetten, inclusief nabehandeling (binnen 6-8 weken) € 299,00
Touch up behandeling binnen 6 maanden € 85,00
Touch up behandeling NA 6 maanden tot 1 jaar € 120,50
Touch up behandeling NA 1 jaar tot 1,5 jaar € 155,00
Touch up behandeling NA 1,5 jaar tot 2 jaar € 195,50
Extra touch up, voor de vette huid/jonge huid € 65,00


Na de behandeling zal de kleur er donkerder uit zien dan de uitgezochte kleur. Na 2 tot 4 weken is de 'echte' kleur verschenen. Na 6 weken komt u terug voor de nabehandeling. Elke huid is anders, heel soms is er zelfs 3e behandeling nodig. Houdt u daar rekening mee.


Lees hieronder hoe het proces gaat vanaf de eerste dag tot aan de volgende touch-up. Dit is indicatie! Het kan per huid natuurlijk nog beetje afwijken:

Week 1: Uw wenkbrauwen zullen de eerste week veel donkerder zijn dan u normaal gesproken gewend bent. Dit is normaal, want de kleur en dikte van de hairstrokes zullen de komende weken 40-60% afnemen.
Week 2: Na de eerste week kunnen er korstjes ontstaan, het is belangrijk om van deze korstjes af te blijven. Ze zullen van zelf eraf vallen. Zo krabt u het pigment niet er af, daarnaast voorkomt u het ontstaan van littekens die nadien niet meer te behandelen zijn.
Week 3: Korstjes ontstaan niet bij iedereen. In deze week zal de kleur van de wenkbrauwen lichter zijn. Ook zullen er paar strokes verdwijnen.
Week 4: De kleur van de hairstrokes komt terug. Ook zullen uw wenkbrauwen er natuurlijk uitzien.
Week 6-8: Een touch-up behandeling vindt plaats na 6-8 weken, omdat de huid pas na 6 weken volledig is genezen. Afhankelijk van uw huidtype en persoonlijke nazorg kunnen de hairstrokes tot wel 40% vervaagd zijn. De verdwenen strokes, wat ook wel is voor komt, worden tijdens deze touch-up bijgewerkt.